Your browser does not support JavaScript!
     
Spojená škola | Gyulu Szabóa 21 | Dunajská Streda
             Közös Igazgatású Szakközépiskola

  

Egységes Európai Gazdasági Oklevél

Az EBC*L egy nemzetközi kezdeményezés az üzleti-gazdasági ismeretek elterjesztésére Európában. A munkahelyek jelentős részén ma már egyre inkább elvárásként fogalmazódik meg, hogy a munkavállalók rendelkezzenek a gazdasági életben, a közigazgatásban és az adminisztrációs munkában mindenképpen szükséges üzleti, gazdasági ismeretekkel. Olyan kompetens személyek legyenek, akik ismerik a vállalkozás gazdasági céljait, értik a közgazdászok használta szófordulatokat, valamint rendelkeznek a vállalkozói gondolkodás- és cselekvésmód megvalósításához szükséges alapismeretekkel - növelve ezzel a vállalkozás hatékonyságát.

Ezt felismerve jött létre 2002-ben Németországban az a vállalati kezdeményezés, mely a vállalatgazdasági ismeretek újraértelmezését és egy egységes európai szabványrendszer felállítását tűzte ki célul. Neves, nemzetközileg elismert szakemberek megalapították az EBC*L - Kuratóriumát, mely a következő célokat tűzte ki maga elé:

Az EBC*L egységes képzési és vizsgáztatási rendszerével...

  1. emelje az általános gazdasági tudásszintet a jelenlegi és a leendő munkavállalók körében
  2. segítsen elsajátítani egy nemzetközileg versenyképes szaktudást
  3. segítsen felébreszteni a szándékot minden korosztályban tudásuk bővítésére az élethosszig tartó tanulás jegyében ("life-long learning")
  4. könnyítse meg az eligazodást a mindennapi életben

 

Az EBC*L vizsgát jelenleg 32 országban lehet abszolválni a Kuratórium által meghatározott, nemzetközileg szabványosított normák szerint, melynek során szigorú minőségi szabályoknak kell eleget tenni. Ez az egységes vizsgarendszer nagyban hozzájárul a vizsgázók tudásának Európán belüli könnyebb összehasonlításához.

 

Az EBC*L moduljai:

Iskolánkban 2013 óta hivatalos vizsgaközpont működik és nyújt lehetőséget az oklevél megszerzésére az EBC*L "A" moduljából.

Hozzáadta: Bordás Sándor - 2023-11-25 18:12:13

Ma Gedeon, Johanna névnapja van
2024.Mar.28.